Skôr, ako sa staneš hosťom či hostiteľom, prečítaj si, prosím,
ako to u nás funguje a zisti, či sa s našimi podmienkami stotožňuješ

AKO FUNGUJE HOSTINA PRE HOSTÍ

Zisti, či súhlasíš s podmienkami pre hostí...

  • Som na tomto webe, pretože sa ku mne dostala informácia, že sa môžem zúčastniť hostiny.
  • Zaujalo ma to, nakoľko som milovník dobrého jedla, či už je to jedlo tradičné alebo netradičné, veľmi rád spoznávam nové štýly jedla, a predovšetkým milujem jedlá pripravované tradičným spôsobom „ako od mamičky“. Taktiež obľubujem spoznávať nových ľudí, vytvárať priateľstvá a získavať nové zážitky.
  • Na webe Open-Kitchen.sk si nájdem hostinu, ktorá mi vyhovuje po všetkých stránkach - štýl kuchyne, menu, termín hostiny, cena, lokalita, kapacita a prostredie bytovej reštaurácie.
  • Oboznámim sa s podmienkami hostiteľa a obchodnými podmienkami prevádzkovateľa stránok Open-Kitchen.sk a vyplním objednávkový formulár.
  • Po úhrade na webe Open-Kitchen.sk dostanem na email potvrdenie o rezervácii hostiny, ktorým sa preukážem pri vstupe k hostiteľovi.
  • V dohodnutý termín ma už víta hostiteľ, usadí ma/nás k stolu a užívame si spoločne hostinu v príjemnej atmosfére, ku ktorej aj ja sám/sama prispievam, vďaka tomu spoznávam nových priateľov.
  • Po ukončení hostiny dám svojmu hostiteľovi spätnú väzbu do 48 hodín na webe Open-Kitchen.sk na, aby mohol môj hostiteľ dostať zaslúženú odmenu.
  • Je mi jasné, že ak by som náhodou spôsobil/-la nedopatrením nejakú majetkovú škodu, musím za ňu prevziať zodpovednosť v plnom rozsahu a škody uhradiť na vlastný účet.
  • Ak bola pre mňa hostina skvelým zážitkom, odporúčam projekt Open-kitchen.sk svojim priateľom a s radosťou sa vraciam, teším sa na ďalšiu hostinu a zbieranie nových zážitkov. Ak bola pre mňa hostina sklamaním, moja kritika je konštruktívna, aby hostiteľ či prevádzkovateľ projektu mali šancu na vylepšenie a nešírim ju ďalej ;-) Ak by bola úplnou katastrofou, mám nárok na reklamáciu a na čiastočné alebo individuálne vrátenie mojich peňazí, posúdenie je individuálne.

Všetko sedí? Výborne, tak teraz si už vyber svoju hostinu...

AKO TO FUNGUJE PRE HOSTITEĽOV - BYTOVÉ REŠTAURÁCIE

Zisti, či chceš bezplatne propagovať svoju bytovú reštauráciu cez projekt Open-Kitchen.sk

  • Som na tomto webe, pretože sa ku mne dostala informácia, že môžem predviesť svoje umenie v kuchyni.
  • Zaujalo ma to, nakoľko varenie je moja láska a rád/rada pripravujem pohostenie pre ľudí.
  • Môj životný sen je viesť reštauráciu, ale buď som nenabral/-la odvahu či kapitál k otvoreniu podnikania, alebo len rád/rada pripravujem jedlo pre druhých ľudí. Verím, že práve projekt Open-Kitchen.sk je pre mňa tá správna alternatíva. Pomôže mi uskutočniť môj sen a môžem predviesť svoje kulinárske umenie bez zbytočnej byrokracie.
  • Uvedomujem si, že s takýmto podnikaním súvisí mnoho administratívnych úkonov a nákladov. Taktiež náklady na web, marketing, technické záležitosti okolo platobnej brány a pod. sa mi nechce znášať. Som rád/rada, že všetky tieto veci za mňa prevezme váš projekt Open-Kitchen.sk a chápem, že si za to vyúčtujete zaslúženú časť odmeny.
  • Rozumiem tomu, že k spolupráci sú potrebné nasledujúce úkony:
  • Vytvorím si účet v hostiteľskej zóne, ku ktorej získam jedinečné prístupové údaje na môj email.
  • V hostiteľskej zóne zaregistrujem svoju bytovú reštauráciu.
  • V hostiteľskej zóne nájdem link na vyplnenie Zmluvy o dielo.
  • V hostiteľskej zóne vytvorím v samostatnom formulári ponuku svojej prvej, a následne aj každej ďalšej hostiny min. 21 dní vopred, avšak čím skôr, tým lepšie, aby bolo dostatok času na zverejnenie a propagáciu pohostenia.
  • V tejto ponuke stanovím čas a trvanie pohostenia, ako aj kapacitu mojej bytovej reštaurácie - počet miest, ktoré budú pripravené pre pohostenie
.
  • Pripravím a popíšem menu, ktoré sa bude podávať, presne, zrozumiteľne, z akých základných surovín sa bude pripravovať a ich pôvod.
  • Vypočítam cenu pohostenia podľa pokynov Open-Kitchen a uvediem ju v ponuke.
  • Open-Kitchen mi pomôže s propagáciou, aby sa mohla naplniť kapacita pohostenia.
  • Zabezpečím si zdravotný preukaz na prípravu jedál a pre vlastný pokoj na duši a pre istotu aj poistenie zodpovednosti za škody.
  • Som si vedomý, že 7 dní pred uskutočnením pohostenia nie je možné pohostenie zrušiť, iba v neodkladných situáciach (budú stanovené v Zmluve o dielo a budú podliehať povinnému poisteniu).
  • Pripravím si suroviny na prípravu pohostenia tak, aby boli v čo najčerstvejšom stave od tých najlepších lokálnych dodávateľov v dostatočnom čase pred hostinou .
  • Včas pripravím stôl pre hostí, aby bola hostina uskutočnená v sviatočnej a čo najpríjemnejšej atmosfére.
  • Začnem pripravovať pohostenie v takom čase, aby som ukončil jeho prípravu tesne pred príchodom hostí, alebo ak je potrebné, keď sú už hostia pri stole, aby jedlo bolo v čo najlepšom stave.
  • Uvítam hostí, usadím ich k sviatočne pripravenému stolu a začnem servírovať jedlo hosťom, vediem hostinu s čo najlepším úmyslom, v príjemnej priateľskej atmosfére.
  • Po ukončení pohostenia si vypýtam spätnú väzbu od hostí za moje pohostenie na stránke Open-Kitchen.sk, konkrétne na podstránke mojej bytovej reštaurácie.
  • Po potvrdení od hostí, že prebehlo všetko v poriadku, mi bude vyplatená moja zaslúžená odmena za pohostenie.
  • Užívam si neopísateľný pocit užitočnosti na tomto svete a začínam sa pripravovať na ďalšie pohostenie :-)

Všetko sedí? Výborne, tak teraz si vytvor prístup do hostiteľskej zóny, kde zaregistruješ svoju bytovú reštauráciu a vytvoríš svoju prvú ponuku na hostinu

Všetkým milovníkom dobrého a zdravého jedla
prajeme dobrú chuť!